Enerco groothandel infrarood verwarming

Neem nu contact op

Enerco International

Infrarood verwarming en warmtepomp

Infrarood verwarming is in 2020 een niet meer weg te denken moderne verwarming. Maar 14 jaar geleden in 2006 toen de heer Eugene Verbraak startte met de distributie van infrarood verwarmingssystemen stond dit alles nog in de kinderschoenen.

Een centrale verwarming die functioneerde op fossiele brandstoffen was toen algemeen goed. Verwarmen op elektriciteit werd toen bekeken als inefficiënt en verschrikkelijk duur. Toch waagde de firma Enerco de stap om deze toen nieuwe vorm van verwarmen te commercialiseren en te vermarkten.

De technische achtergrond van Enerco was toen al groene energie en besparende technieken zoals ledverlichting en zonnepanelen. De techniek van infrarood verwarming werd echter een passie en al snel ging de focus van het bedrijf 100% naar dit nieuwe concept.

In 2006 moest het bedrijf vechten om de producten op de markt te brengen. De meeste handelaars wisten toen niet wat infrarood verwarming was. Bovendien begon men snel te panikeren als men zag dat er een stekker aan de panelen zat. Elektrisch verwarmen was helemaal niet hip.

Toch slaagde Enerco International er langzaam maar zeker in om hun product op de markt te plaatsen.  Sinds hun intrede op de markt zag het bedrijf zijn omzet jaarlijks stijgen met 40 tot 50%.

Jaar na jaar verwierf het bedrijf steeds een groter marktaandeel en werd het producten portfolio steeds groter. Ondertussen is Enerco exclusief distributeur van diverse A-merken in deze sector.

Waar in 2006 nog een loods van 200 m² voldoende was om de infrarood panelen op te slaan heeft Enerco anno 2020 een stockcapaciteit van meer dan 5000 panelen die verdeeld zijn over 3 magazijnen in de Benelux en 1 in Duitsland.

Dit geeft Enerco het voordeel dat zij de meeste goederen rechtstreeks uit voorraad kunnen leveren. Dankzij deze infrastructuur leveren zij de goederen uit binnen de 24 uur over de ganse Benelux.

Europees kan er geleverd worden tussen de 48 – 72 uur.

Het gamma van Enerco International kun je nu terugvinden in een dikke productcatalogus die vrij verkrijgbaar is. Hier staan ongeveer 450 verschillende infrarood producten in en dit gamma is nog steeds in volle uitbreiding.