De moderne badkamer verwarming

Neem nu contact op

Enerco International

Infrarood verwarming en warmtepomp

Een badkamer is een favoriete plaats in de woning en voor de meeste mensen brengt deze kamer een stukje wellness in hun leven. Het is dan ook belangrijk om deze kamer op een comfortabele manier te verwarmen. Een infrarood verwarming is hiervoor de perfecte oplossing.

Een infraroodpaneel in de badkamer kan worden gebruikt als bijverwarming of als primaire verwarming. Zeker als er geen conventioneel verwarmingssysteem is, is de aanschaf van een infrarood verwarmingssysteem in de badkamer het goedkoopste en gezondste alternatief.

De weldadige infrarode C-straling is ideaal voor uw badkamer omdat het een gunstig effect heeft op uw lichaam. Als  infrarood verwarming  in de badkamer gebruik je een elegante spiegelverwarming of klassieke infrarood verwarmingspanelen.

Een infrarood spiegel verwarming heeft als voordeel dat een infrarood paneel in de badkamer niet als zodanig herkenbaar is. U bespaart ruimte en bevindt zich in het directe stralingsgebied van de infrarood verwarming als u ’s ochtends voor de spiegel staat.

Doordat de C-straling van de infraroodpanelen , die een positief effect heeft op het immuunsysteem, dieper in de huid doordringt dan verwarmde lucht, heeft het een extra ontspannend effect op je lichaam.

Het voordeel van een klassiek infrarood verwarmingspaneel is bijvoorbeeld montage aan het plafond. Veel klanten gebruiken infrarood verwarming in de badkamer als plafondverwarming, aangezien er al een spiegel is en er weinig ruimte is in de badkamer.

De infrarood verwarming als bijverwarming in de badkamer

Heeft u al een radiator in uw badkamer en is dit niet genoeg, dan kan infraroodverwarming als optimale aanvulling dienen.

Vooral in kleinere badkamers kunt u de infraroodpanelen installeren, zodat u zich direct in het stralingsgebied van de infraroodstraler bevindt. De infrarood C straling voel je direct op een afstand van 2 tot 3 meter.

Zeker als u direct na de douche voor een infraroodpaneel staat (bijv. Met een spiegelverwarming of plafondmontage met een klassiek paneel).

Bij het berekenen van de verwarmingsbelasting (hoeveel watt je nodig hebt voor een kamer) als bijverwarming, kun je rekenen met de helft van de onderstaande waarden. Rond royaal af om wat buffer in te bouwen.

De infrarood spiegelverwarming in de badkamer

De infrarood verwarming als spiegelverwarmer voor de badkamer is ruimtebesparend en in verschillende hoogtes (200 tot 1300 watt) te bestellen. Er zijn infrarood spiegel verwarmers met afmetingen van 60×60 tot 180×90 cm. Infrarood spiegel verwarming kun je ook verkrijgen met maatwerk.

Enerco International biedt spiegelverwarming met een draadloze thermostaat. Deze is perfect te gebruiken om uw verwarming automatisch in te stellen.